Catering uitbesteden, wat kost het?

Heb jij binnenkort een groot feest op de planning staan en ben je aan het overwegen om de catering hiervan uit te besteden? Dan is het fijn om vooraf te weten wat de kosten hiervoor ongeveer zijn. In dit artikel zullen we de kosten bespreken die gepaard gaan met het uitbesteden van catering zutphen voor een groep van 50 personen. Door inzicht te krijgen in deze kosten, kun je beter budgetteren en een weloverwogen beslissing nemen bij het plannen van je volgende evenement.

Menukeuze:

De eerste factor die invloed heeft op de kosten van catering is het menu dat je kiest. Er zijn verschillende opties, zoals een buffet, een sit-down diner of een hapjesmenu. Elk type menu heeft zijn eigen prijsklasse. Een buffet kan bijvoorbeeld kostenefficiënter zijn dan een sit-down diner, omdat er minder personeel nodig is om het eten te serveren.

Gemiddelde kosten per persoon:

Over het algemeen variëren de kosten voor het uitbesteden van catering per persoon tussen €15 en €50, afhankelijk van het gekozen menu, de kwaliteit van het eten en de service. Voor een groep van 50 personen zou je dus kunnen rekenen op een totaalbedrag tussen €750 en €2500.

Extra kosten:

Naast de kosten per persoon kunnen er extra kosten zijn waar je rekening mee moet houden bij het uitbesteden van catering. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  1. Bedienend personeel: Als je professioneel personeel wilt inhuren om het eten te serveren en de gasten te bedienen, moet je rekening houden met de kosten per uur voor elk personeelslid. Dit kan variëren van €15 tot €25 per uur per personeelslid, afhankelijk van de ervaring en kwalificaties.
  2. Drankjes: Als je ook drankjes wilt laten verzorgen door de cateraar, kunnen hier extra kosten aan verbonden zijn. Dit kan op basis zijn van consumptie of een vast tarief per persoon.
  3. Locatie en apparatuur: Sommige cateraars rekenen extra kosten voor het gebruik van hun keukenfaciliteiten en cateringapparatuur. Zorg ervoor dat je deze kosten opneemt in je budgetplanning.
  4. Eventuele toeslagen: Bepaalde evenementenlocaties of cateraars kunnen extra toeslagen in rekening brengen, zoals schoonmaakkosten, servicetoeslagen of bezorgkosten. Verifieer altijd welke extra kosten van toepassing zijn voordat je een definitieve overeenkomst sluit.

Conclusie:

Kort samengevat zijn er nogal een aantal factoren om rekening mee te houden. Wil jij je catering volledig uitbesteden dan zat dat gepaard gaan moet een behoorlijke kostenpost. Door deze kosten vooraf te begroten en offertes van verschillende cateraars te vergelijken kun je een weloverwogen beslissing maken om wel of niet de catering voor jouw geplande feest uit te besteden!