All-in hotpot restaurant in Enschede

Enschede kent vele restaurants. Deze restaurants hebben allemaal hun eigen concept en menukaart. Dat maakt deze restaurants één voor één bijzonder. Helemaal bijzonder is het restaurant Asian Taste,  een chinees restaurant in Enschede. Dit is een all-in hotpot restaurant. Hotpotten is erg trending tegenwoordig, grote kans dus dat je de naam “hotpot” ergens hebt gehoord. Ben jij benieuwd naar dit unieke concept van Asian Taste? Lees dan verder!

Unieke ervaring

De eerste keer hotpotten is een unieke ervaring. Mijn eerste keer hotpotten was dat in ieder geval wel. Het concept houdt in dat je met gezelschap kan genieten van een complete fondue-ervaring in Aziatische stijl. In het midden van de tafel staat een grote hotpot, deze lijkt op een fondue pan gevuld met bouillon naar keuze. In deze hotpot worden meerdere ingrediënten bereidt. Het eten dat wordt bereid en de inhoud van de hotpot heeft een heerlijke Oosterse smaak. Je wordt dus verrast met een unieke smaakbeleving.

De menukaart

De ingrediënten die vaak in een hotpot bereid worden zijn er veel. De ingrediënten variëren veel, want in een hotpot kan veel bereid worden. Hierbij kun je denken aan diverse soorten groente en vlees. Het vlees wordt vaak op traditionele dunne wijze gesneden. Verschillende vleessoorten kunnen worden bereid in de hotpot, zelfs seafood. Natuurlijk kun je ook uit verschillende soorten bouillon kiezen. Zo kun je voor bijvoorbeeld een pittige of juist niet pittige bouillon kiezen.

Wat maakt de Aziatische keuken zo bijzonder?

De Aziatische keuken is één van de bekendste keukens internationaal. Deze keuken omvat eten uit het Verre Oosten. Aziatisch eten staat vooral bekend voor gerechten met rijst en vis. Het zijn vooral gezonde gerechten die worden bereid in de Aziatische keuken. Deze keuken kent veel kooktechnieken, hiervan is de hotpot er één van. De hotpot is een typisch Aziatisch concept, erg leuk om een keer te ervaren!